След повърхностната обработка на материалите, преминават в цех за разкрой, оборудван с 5 мостови крана, съвременни плазмено-режещи и хидравлично огъващи машини за листов и профилен разкрой – използващи програмно управление за постигане на най-висока точност и качество на рязане и огъване.

2 броя Лентоотрезни машини OL 330/500 GAP
Машината е предназначена за право рязане и за рязане под ъгъл до 500мм диаметър на прокати от плътен материал, тръби и профили от стомана, чугун и цветни метали. Тя има управление на база индустриален програмируем контролер и възможност за задаване на 99 програми. Оборудвана е със система за автоматично следене на скоростта на подаване и следене на усилието на рязане.
Лентоотрезна машина GL 260
Машината е предназначена за право рязане и за рязане под ъгъл до 260 мм диаметър на прокати от плътен материал, тръби и профили от стомана, чугун и цветни метали. Тя има управление на база индустриален програмируем контролер и възможност за задаване на 99 програми. Оборудвана е със система за автоматично следене на скоростта на подаване и следене на усилието на рязане.
Microstep Hyperterm HPR 260XD oxy fuel 2000×6000
Проектиран и построен за максимална ефективност и производителност в XY, скосяване и роботизирани операции рязане. Универсалната система с рейтинг 260 ампера съчетава бързи скорости на рязане, бързо циклично обработване на процесите, висока надеждност и несравнимо качество на рязане. Машината е снабдена с две работни глави за рязане – плазмена и газорезна. Това позволява на машината да реже въглеродни стомани до 250мм дебелина, неръждаеми стомани – 50мм.
Microstep Hyperterm HPR 260XD 2000×12000
Проектиран и построен за максимална ефективност и производителност в XY, скосяване и роботизирани операции рязане. Универсалната система с рейтинг 260 ампера съчетава бързи скорости на рязане, бързо циклично обработване на процесите, висока надеждност и несравнимо качество на рязане.Машината е снабдена с една работна глава за разяне – плазмена. Това позволява на машината да реже въглеродни стомани до 60мм дебелина, неръждаеми стомани – 50мм. Работната маса на машината е 12 000мм, което позволява да се режат голямо габаритни листи ламарина.